Цінова стабільність збереглась, але "м'яке регулювання" потрібне - Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цінова стабільність збереглась, але "м'яке регулювання" потрібне - Мінекономіки

Казна та Політика
196
Кабінет міністрів введе контроль за цінами тільки на 10 продовольчих товарів, оскільки ситуація з ціноутворенням стабілізувалася.
Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко, відповідаючи на питання, чому цей перелік товарів скорочено втричі – раніше в ньому було 32 позиції.
За словами Петрашка, першочерговим завданням було уникнути дефіциту продуктів, і це вдалося. Зараз ведеться робота над ціновою стабільністю соціально значущих груп товарів.
«З урахуванням позитивної динаміки роботи виробників, магазинів і дистриб’юторів щодо збереження цінової стабільності ми плануємо впровадити більш м’який інструмент регулювання», – сказав він.
За його словами, йдеться про десять товарів, зокрема: борошно, цукор, макаронні вироби, молоко, яйця, хліб, птицю, вершкове масло і гречку.
«Ми вважаємо, що на даний момент цих заходів буде достатньо для того, щоб зберегти цінову стабільність», – додав міністр.
Петрашко зазначив, що на початку і в середині березня були цінові коливання, але за останні 10 днів відзначається позитивна динаміка, «всі сумлінно ставляться до ціноутворення».
За матеріалами:
Урядовий портал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас