Міжбанк: активний продаж валюти спрацює на користь гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: активний продаж валюти спрацює на користь гривні

Валюта
3304
Починаючи з четверга ситуація на валютному ринку почне в черговий раз змінюватися. Основними учасниками міжбанку залишаться всс ті ж: великі місцеві компанії, нерезиденти і НБУ, але мотивація у них при здійсненні операцій на торгах зміниться.
На перше місце виходить фактор розрахунків бізнесу з бюджетом. Через триденні вихідні (включаючи понеділок 20 квітня через святкування Великодня) – у клієнтів залишається дуже мало часу для розрахунків з державою. По факту – сьогодні і завтра. Всім потрібна гривня і багато компаній будуть активно продавати валюту для забезпечення своїх розрахунків з бюджетом. Це збільшить статистику торгів і спрацює на користь нацвалюти. Експортери активізують свої продажі валюти. За нашими розрахунками обсяги операцій на міжбанку складуть до $240-340 млн при укладенні до 700 угод.
Крім цього, зовсім притихнуть з покупками імпортери. Через скорочення виручки від реалізації – вони досить сильно скоротили свої покупки валюти на міжбанку, а зараз ще і повинні забезпечити проплати бюджету. Тому їм не до активних оплат зовнішніх контрактів, що скоротить попит на валюти з їхнього боку.
Основними “підбурювачами спокою” на валютному ринку залишаться нерезиденти і від їхньої поведінки якраз і буде залежати реальний тиск на гривню. Саме покупки банків з іноземним корінням (СІТІ банк і ING банк) останнім часом і були причинами зростання курсу, після зміцнення гривні до рівня 27 гривень за долар ще на початку цього тижня.
НБУ не буде втручатися в разі, якщо іноземці вирішать продовжити скупку долара на міжбанку, але із задоволенням вийде на ринок з його викупом в резерви, якщо така можливість сьогодні випаде.
Готівковий ринок буде уважно стежити за поведінкою міжбанку і коригувати свої цінники в залежності від того, що відбувається на торгах.
Тактика спекулянтів не зміниться – вони продовжать працювати на міжбанку «в дві сторони», але й будуть активно намагатися розгойдувати курс протягом дня при найменшій можливості.
За нашим прогнозом, коридор за безготівковим доларом буде сьогодні в межах 27,15-27,45 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,26 / 27,29
євро – 29,63 / 29,66
російський рубль – 0,3650 / 0,3656
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас