Зеленський підписав закон про єдиний рахунок для сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про єдиний рахунок для сплати податків

Казна та Політика
1194
Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, який Верховна рада схвалила з урахуванням пропозицій Зеленського.
Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
Закон забезпечує створення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, передбачених Податковим кодексом України (крім ПДВ та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також митних платежів), єдиного соціального внеску через Електронний кабінет платника податків. Вказано, що такий рахунок буде відкрито для платника за його згодою (бажанням) на центральному рівні Державної казначейської служби.
Очікується, що документ допоможе спростити сплату податкових платежів та сприятиме зменшенню кількості помилково або надміру сплачених грошових зобов’язань. Крім того, ухвалені зміни сприятимуть підвищенню рівня відкритості, прозорості та довіри платників податків до державних органів.
У закон включили пропозиції глави держави. Зокрема, було скасовано норму щодо встановлення фіксованої торговельної націнки на тютюнові вироби – скандальна “маржа Холодова”, чим обмежувалися права суб’єктів господарювання, що здійснюють виробництво, імпорт та оптову торгівлю тютюновими виробами.

Довідка Finance.ua:

  • 13 квітня, Верховна Рада України прийняла закон про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас