«Велика двадцятка» звільнить від боргів країни, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Велика двадцятка» звільнить від боргів країни, що розвиваються

Світ
1524
Країни G20 домовилися з 1 травня заморозити кредитні борги країн з низьким рівнем доходу до кінця року. Це відбудеться в рамках плану подолання кризи в сфері охорони здоров’я та економіки, яку спричинила пандемія коронавірусу COVID-19, та запобігання краху боргу на ринках, що розвиваються.
Загальна сума боргових зобов’язань перед країнами G20 складає приблизно $40 млрд.
Розвинені країни й ті, що розвиваються, закликали приватних кредиторів взяти участь у цій ініціативі. Крім того, країни попросили МВФ та Світовий банк вивчити варіанти призупинення обслуговування боргу на час пандемії, пише Financial Times.
Допомога в питанні боргів коштуватиме країнам «великої двадцятки» понад $20 млрд, припустив голова G20, міністр фінансів Саудівської Аравії Мухаммед аль-Джадаан. І додав, що приватні кредитори також можуть допомогти країнам, що розвиваються, на добровільній основі.
Мораторій на повернення держборгу стосуватиметься 76 країн, які мають поточні зобов’язання перед МВФ та Світовим банком і право на отримання допомоги від Міжнародної асоціації розвитку Світового банку.
У рамках Фонду зі стримування та ліквідації наслідків катастроф Міжнародний валютний фонд вирішив полегшити боргове навантаження на 25 найбідніших країн світу. Загальний розмір допомоги, яку МВФ може надати таким країнам, — $500 млн.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас