Чому не вдасться утримати заробітчан вдома — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому не вдасться утримати заробітчан вдома

Особисті фінанси
56313
Україна не зможе утримати трудових мігрантів, які повернулися додому через карантин у Європі. Для цього немає державних програм підтримки працівників, як це роблять у Польщі, Румунії.
“Передбачається, що частина працівників, які повернулися, піде працювати в агросектор. Наприклад, сезонна робота – збирати ягоди. Однак, щоб заохотити людей, роботодавці змушені самі придумувати локальні програми і фінансувати їх з власної кишені”, – говорить HR-експерт rоbota. ua Тетяна Пашкіна.
Дехто чекає відкриття кордонів, щоб повернутися на роботу в Європу. Розраховують отримувати таку ж зарплату, як до карантину.
“В Україні рівень зайнятості в середньому становить 58%, тобто внутрішній потенціал залучити працівників наші роботодавці мають. А ось чи користуються ним повністю – інше питання. Якщо заробітчани підуть працювати в агросектор і зросте попит на вакансії, то зарплати можуть знизитися. Ризикуємо втратити працівників, які не захочуть працювати на невигідних умовах”, – пояснює Пашкіна.
За її словами, поки заробітчани не поспішають звертатися до центрів зайнятості. В Україні займаються справами, які раніше відкладали – ремонт, робота по господарству, відпочинок.
Зарплати в сільському господарстві такі:
  • продавці-консультанти отримують 7,5-14 тис. грн.,
  • оператори – 7-12 тис. грн,
  • механіки – 20 тис. грн,
  • комбайнери – 40 тис. грн,
  • різноробочі – 9 тис. грн.
“Є багато пропозицій для працівників без досвіду в якості продавців, касирів, операторів АЗС, кур’єрів, вантажників, водіїв”, – підкреслила Пашкіна.
За матеріалами:
AgroPortal.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас