Коронавірус підвищив продажі кави в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коронавірус підвищив продажі кави в світі

Світ
880
Пандемія COVID-19 спровокувала підвищення обсягів продажів кави. На тлі карантину жаровні по всьому світу намагалися накопичити кавові запаси, аби задовольнити попит споживачів. Ф’ючерси на кавові зерна арабіки на Нью-Йоркській біржі на початку лютого зросли на 20% — до $1,2 за фунт (приблизно 450 г).
На початку року Європа та Північна Америка нарощували поставки кави з Бразилії, поки азійський ринок був закритий. Наразі країни Азії після пом’якшення карантинних умов та відкриття магазинів й інших закладів також почали звертати увагу на каву, розповів голова бразильського кавового кооперативу «Мінасул» Хосе Маркос Магальєс.
У кооперативі планували продати за увесь 2020 рік 400 тис. мішків кави, в кожному з яких 60 кг кавових бобів, однак замовлення перевищили цю цифру вже у березні. Магальєс прогнозує, що міжнародні продажі цього року перевищать 800 тис. мішків.
Цього місяця ціни знизилися, однак існують побоювання щодо скорочення запасів, адже в деяких країнах на кшталт Гондурасу та Колумбії врожаї скоротилися ще минулого року. Однак зростання врожаю очікують у Бразилії.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас