Переговори між МВФ та Україною просунулися вперед — представник фонду у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори між МВФ та Україною просунулися вперед — представник фонду у Європі

Казна та Політика
435
У Міжнародному валютному фонді повідомили про досягнення значного прогресу у переговорному процесі з Україною щодо ухвалення нової кредитної програми EFF.
Про це повідомив голова європейського представництва МВФ Пол Томсен під час брифінгу 15 квітня.
Ми ведемо переговори з Україною про нову програму EFF. Обговорення просунулися вперед і, думаю, йдуть добре. Залишилося декілька невирішених питань. Я впевнений, що їх незабаром буде вирішено», — повідомив Томсен.
Він зазначив, що очікує на ухвалення радою директорів МВФ нової кредитної програми для України вже найближчим часом і зазначив, що фонд підтримає Україну на період економічної кризи після виконання всіх вимог.
Наразі останньою невиконаною вимогою МВФ залишається ухвалення так званого банківського законопроєкту, який має врегулювати питання виведених з ринку (зокрема, націоналізованих) банків. До цього законопроєкту депутати подали понад 16,5 тисячі правок з метою затягнути його розгляд.

Довідка Finance.ua:

  • Наразі Україна проводить переговори з МВФ про початок нової кредитної програми, розмір якої складе від 5,5 мільярда доларів до 8 мільярдів доларів, а термін — 3 роки.
  • Нова кредитна програма необхідна Україні для того, аби пройти пікові виплати за державними боргами, які настануть у травні, липні та вересні 2020 року, а також профінансувати дефіцит державного бюджету, який Верховна Рада 13 квітня збільшила до рекордних 300 мільярдів гривень.
  • Перший транш нової програми МВФ може скласти 4 мільярди доларів. Його мають зарахувати прямо до бюджету України. Загалом протягом 2020 року уряд сподівається отримати від фонду щонайменше 5 мільярдів доларів. Однак для цього необхідно виконати вимоги МВФ, зокрема, ухвалити так званий банківський закон, до якого депутати внесли понад 16 тисяч правок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас