Валютному нагляду підлягатимуть операції від 400 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютному нагляду підлягатимуть операції від 400 тис. грн

Особисті фінанси
11417
З 28 квітня валютному нагляду підлягатимуть зовнішньоекономічні операції у розмірі 400 тис. грн.
Про це повідомляє Головне управління ДПС у Києві.
Так, 28 квітня 2020 року набирає чинності Закон України № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом», яким передбачається збільшення ліміту транзакцій, за якими здійснюється фінансовий моніторинг, до 400 тисяч гривень.
Що це дасть:
  • збільшення розміру валютної операції, за якою здійснюється валютний нагляд, призведе до поліпшення інвестиційного клімату;
  • удосконалить сам процес фінансового моніторингу. Наприклад, зменшить до чотирьох кількість ознак, за якими операція підлягатиме фінансовому моніторингу;
  • запровадить ризик-орієнтований підхід.
Граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів, визначені постановою Правління Національного банку України від 02.01.2019 № 5, не поширюються на операції в незначному розмірі з експорту, імпорту товарів (уключаючи незавершені розрахунки за операцією).
Цією ж постановою НБУ визначив термін “незначний розмір валютної операції” – розмір валютної операції (в еквіваленті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим Національним банком на дату здійснення операції), який є меншим, ніж розмір, що установлений для фінансових операцій, що підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас