Пільги та реструктуризації заборгованості: багато ломбардів ідуть на зустріч клієнтам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пільги та реструктуризації заборгованості: багато ломбардів ідуть на зустріч клієнтам

Особисті фінанси
523
Кабмін розширив перелік дозволеної під час карантину госпдіяльності і вивів з-під заборони роботу всіх фінансових установ, у тому числі і ломбардів. Відразу після оголошення такого рішення на уряд посипалася критика і звинувачення. Однак робота заставного кредитування в умовах карантину об’єктивно необхідна, вважають працівники галузі.
Сьогодні фінкомпанії залишаються єдиною надією для багатьох українців, прокоментувала Finance.ua голова правління Всеукраїнської асоціації фінансових компаній Ганна Замазєєва.
«У країні, де майже 1,5 мільйона людей стали вимушеними переселенцями через війну, де менш ніж половина населення мають фінансові накопичення, наслідки карантину і пандемії можуть стати дуже важкими. Тому вкрай важливо, намагаючись зберегти здоров’я людей, дати їм можливість пережити й економічні наслідки. Саме тому фінансові компанії заставного і беззаставного кредитування продовжують роботу, незважаючи на карантин», – зазначає Замазєєва.
І Закон 3220, який забороняє нарахування пені та штрафів у разі прострочення оплати за кредитом – не єдина підтримка. Фінансові компанії розробили систему пільг і реструктуризації заборгованості для своїх клієнтів.
“Кількість звернень на гарячу лінію компанії зросла в 2,5 разу за час карантину. Людей хвилювало питання оплати за кредитом, можливість викупити майно, особливо за умови транспортних обмежень, – говорить директор з маркетингу фінансової компанії «Благо» Віталій Соловйов. – Після офіційного відновлення роботи стали приходити позичальники за кредитом. І це зрозуміло: люди втратили звичний дохід, частково або повністю, а витрати на їжу, житло, медицину залишилися. Отримати кредит в банку доступно не для всіх”.
Основні гравці ринку заставного кредитування вже пішли на наступні кроки:
  • скасування пені та штрафів за прострочені договори;
  • знижено вартість обслуговування кредитів для пенсіонерів;
  • працюють віддалені сервіси для оплати/погашення кредиту, отримання коштів на банківську картку;
  • підвищено оціночні ціни на золото до рівня вартості брухту, що встановлюється Національним Банком України.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас