Половина українців хочуть залишитися і продовжувати роботу в Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина українців хочуть залишитися і продовжувати роботу в Польщі

Особисті фінанси
1250
51% українців хочуть залишитися і продовжувати роботу в Польщі. Їх хвилюють питання, як продовжити дозвіл на роботу або легальне перебування, термін дії яких закінчився під час карантину. А ті, хто виїхав в Україну, цікавляться можливістю повернутися до Польщі зараз або після закінчення карантину – це 33% тих, хто зателефонував на «Гарячу лінію» в рамках Соціальної програми допомоги українцям «МИ РАЗОМ».
Такі дані отримані за підсумками аналізу компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.
«За 1,5 тижні роботи нашої «Гарячої лінії» ми зробили висновок, що люди недостатньо оперативно отримують достовірну інформацію від польської та української влади або не розуміють, де її шукати. Особливо яскраво цю тенденцію продемонструвала ситуація з закриттям кордонів, що призвело до нелогічних і панічних міграційних рухів і піддала небезпеці зараження тисячі українців.
“Зараз багато людей хоче повернутися назад до Польщі і не розуміють, як і коли це зробити”, – заявив власник компанії Gremi Personal Євген Кириченко.
 
Міграційні питання. 22% українців при зверненні на безкоштовну телефонну лінію програми цікавлять питання перетину україно-польського кордону. З них половина респондентів занепокоєні, чи не буде наслідків у вигляді депортації, якщо вони перевищили термін перебування за візою або в рамках безвізового руху в Польщі.
 
Робота. Конкуренція на польському ринку праці зараз збільшується: «Якщо раніше українці в Польщі закривали багато вакансій у роздрібній торгівлі, торговельних мережах або логістиці, то зараз залишилися без роботи поляки активно працевлаштовуються в ці сфери».

Довідка Finance.ua:

  • Польський уряд прийняв рішення про автоматичне продовження віз і дозволів на тимчасове перебування і роботу на 30 днів з дня закінчення карантину. Однак це нововведення не торкнулося тих, хто перебуває в Польщі за біометричними паспортами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас