Нафтові гіганти домовилися: ОПЕК+ планує найбільше в історії скорочення видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові гіганти домовилися: ОПЕК+ планує найбільше в історії скорочення видобутку нафти

Фондовий ринок
1114
Країни ОПЕК+ домовилися про найбільше в історії скорочення видобутку нафти на 9,7 млн ​​барелів на добу.
Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на свої джерела.
Як повідомляє агентство, ОПЕК, Росія та інші нафтовидобувні країни домовилися в неділю скоротити видобуток на рекордну суму, що становить близько 10% світової пропозиції, для підтримки цін на нафту в умовах пандемії коронавірусу.
Група, відома як ОПЕК+, погодилася скоротити видобуток на 9,7 млн ​​барелів на добу протягом травня-червня після компромісу з Мексикою, повідомили два джерела видання в ОПЕК+.
Пізніше Міністерство енергетики Казахстану підтвердило виданню інформацію про те, що група країн ОПЕК+ погодилася скоротити світовий видобуток нафти на 9,7 мільйона барелів на добу протягом двох місяців, починаючи з 1 травня.
Нагадуємо: раніше країни-члени APPO, які не брали участі в угоді ОПЕК+, також зобов’язалися зробити свій внесок у глобальні зусилля і скорегувати свій добовий видобуток.
Раніше, 10 квітня, стало відомо, що більшість країн ОПЕК і Росія досягли принципових домовленостей про умови скорочення видобутку нафти, скоротити в травні-червні 2020 року видобуток на 10 млн барелів на добу.
Пізніше Bloomberg написав, що всі домовленості будуть діяти за умови згоди Мексики. Як виявилося, міністр енергетики країни не погодилася на попередні умови і покинула відеоконференцію, яка тривала 11 годин.
Згоду Мексики було пізніше отримано завдяки посередництву президента США Дональда Трампа. Так, Сполучені Штати допоможуть Мексиці скоротити видобуток нафти, взявши на себе частину її зобов’язань – 250-300 тис. барелів, заявив у п’ятницю президент США.
Одна з найбільших компаній Saudi Aramco відклала публікацію цін на свою нафту в травні з суботи на неділю, оскільки переговори щодо угоди ОПЕК+ не були завершені.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас