Apple навчить свої гаджети заряджати один одного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple навчить свої гаджети заряджати один одного

Технології&Авто
648
В останніх поколіннях флагманських Android-смартфонів доступна функція реверсивної зарядки, що дозволяє бездротовим способом заряджати інші пристрої. Схоже, що цією ідеєю зацікавилася і Apple, але реалізувати її компанія має намір у рамках всієї екосистеми.
Патент Apple передбачає розміщення безлічі індукційних котушок всередині корпусу MacBook. Таке рішення дозволяє розміщувати iPhone і Apple Watch по різні боки від трекпада і зарядити їх. Додатково магніти будуть фіксувати положення пристроїв, щоб ті розташовувалися в правильних місцях. Крім того, заряджати мобільні гаджети можна буде, поклавши їх на кришку ноутбука.
Apple навчить свої гаджети заряджати один одного
У патенті вказується використання аналогічної реверсивної зарядки і в iPad, який буде ділитися енергією через дисплей. Таким чином, годинник Apple Watch можна буде покласти на iPhone, його – на iPad, а планшет – на MacBook. Енергія буде послідовно передаватися від одного пристрою до іншого.
Відповідно до опису патенту, енергія на індукційну котушку подається безпосередньо від мережі або акумулятора пристрою в залежності від того, чи підключено планшет або ноутбук до розетки. Система автоматично розпізнає, який з гаджетів потребує зарядки, і активує відповідний режим роботи.
Apple навчить свої гаджети заряджати один одного
Поки що можливість бездротової зарядки передбачена в iPhone, Apple Watch і AirPods. У 2017 році Apple анонсувала станцію AirPower для одночасної зарядки трьох цих гаджетів, але через технічні складнощі випуск продукту було скасовано.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас