Злочинці йдуть в інтернет: глава поліції розповів, як карантин змінює кримінальний світ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Злочинці йдуть в інтернет: глава поліції розповів, як карантин змінює кримінальний світ

Кримінал
2001
В умовах карантину злочинність трансформується: при зменшенні числа вуличних злочинів з’являються шахраї, які спеціалізуються на засобах захисту, злочинність все більше йде в інтернет.
Про це сказав глава Національної поліції Ігор Клименко.
За час карантину рівень вуличної злочинності (грабежів, розбоїв) знизився на 19-30%, також менше стало ДТП.
“Думаю, що це тимчасово, злочинність просто перебудовується. Вона трохи трансформується в зв’язку з тим, що люди перебувають вдома. Наприклад, з’являється шахрайство на масках, дезінфекторах, виманювання у людей грошей”, – вважає Клименко.
За його словами, багато злочинців “пішли в інтернет. Ми постійно закриваємо такі майданчики, встановлюємо за допомогою кіберполіції сторінки в соцмережах, які намагаються сіяти паніку, дають неперевірену інформацію”.
Активізувалися лабораторії, які виготовляють наркотики, що може свідчити про зростання попиту.
“Квартирні злодії” здебільшого зараз без роботи.
Фактів мародерства поки не було. Але поліція охорони зараз проводить роботу в першу чергу з керівниками торгових мереж, щоб не допустити мародерства. “Ми технічно посилюємо торгові точки і розуміємо, які сили і засоби необхідно буде задіяти, щоб своєчасно і ефективно реагувати на такі виклики”, – сказав глава Нацполіції.
Він запевнив, що відстежується ситуація з людьми, “які повернулися з-за кордону, втратили там роботу і не матимуть надалі засобів до існування”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас