Lufthansa втрачає щогодини мільйон євро - голова авіакомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lufthansa втрачає щогодини мільйон євро - голова авіакомпанії

Фондовий ринок
2332
Німецький авіаперевізник Lufthansa у зв’язку з припиненням пасажирських перевезень на тлі пандемії втрачає мільйон євро на годину.
Про це заявив голова концерну Карстен Шпор у відеозверненні до своїх працівників, повідомляє видання Handelsblatt.
“Ми втрачаємо мільйон євро свого резерву ліквідності щогодини – день і ніч, тиждень за тижнем і, можливо, навіть місяць за місяцем”, – сказав Шпор.
Зараз авіакомпанія перевозить менше ніж 3 тисячі пасажирів замість 350 тисяч на день. За попередніми підрахунками, криза може коштувати перевізнику понад 4 мільярди євро.
За словами голови авіакомпанії, Lufthansa веде переговори з владою про надання державної підтримки.
У компанії працює приблизно 138 тисяч працівників, в основному у них зараз – неповний робочий день. З метою оптимізації роботи виконавча рада Lufthansa AG запропонувала низку кроків, які оприлюднила на своєму сайті. Зокрема, планується виведення з експлуатації 6 літаків Airbus A380, 7 літаків A340-600, 5 літаків Boeing 747-400 і 11 літаків Airbus A320. Крім того, будуть виведені з експлуатації 3 літаки Airbus A340-300 дочки Lufthansa Cityline. Польотні операції Germanwings будуть припинені.
Керівництво одного з найбільших авіаперевізників світу не вважає, що авіаційна промисловість швидко повернеться до докризового рівня. Для повного зняття глобальних обмежень на поїздки будуть потрібні не місяці, а роки, вважають в Lufthansa.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас