Українці повертають гроші до банків — НБУ (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці повертають гроші до банків — НБУ (відео)

Кредит&Депозит
7116
У Національному банку України зафіксували збільшення притоку вкладів українців до банківського сектору.
Про це заявив координатор Експертної платформи НБУ Андрій Блінов, повідомляють у пресслужбі НБУ.
Регулятор повідомляє, що фінансова система України подолала пік негативу, пов’язаного з оголошенням пандемії коронавірусу та оголошенням карантину в країні.
«Українці не знімають і, навпаки, повертають кошти в банки. Жодних обмежень — ні на видачу депозитів, ні на валютні операції — не вводили і вводити не будем», — повідомляють у Нацбанку.

Як заробити на депозитах 💰

У Нацбанку вважають, що Україна увійшла у нову економічну кризу набагато більш підготовленою, аніж у попередні рази: банківська система здорова та платоспроможна, рівень валютних резервів високий.
“Валютний ринок заспокоївся. Ажіотажний попит як з боку бізнесу, так і з боку населення спав. Ми припинили масштабні інтервенції з продажу валюти. Але продовжуємо згладжувати коливання. А в деякі дні навіть викуповували надлишок валюти на ринку, поповнюючи свої резерви”, – додали в НБУ.

Довідка Finance.ua:

  • Банки вже почали підвищувати депозитні ставки, щоб заспокоїти вкладників, які нервують через карантинні обмеження та економічну невизначеність.
  • Національний банк України не очікує істотного зниження купівельної спроможності українців через можливу кризу та рекомендує зберігати заощадження в гривні на депозитах, а не в доларах під матрацом.
До речі, якщо вас не влаштовує відсоток з вашого депозиту, заходите на спеціальний розділ «Бонус до депозиту» від Finance.ua і отримуйте вагоме збільшення до процентної ставки.

Отримати бонус до депозиту 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас