Що має пам’ятати кожен вкладник банку в Україні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що має пам’ятати кожен вкладник банку в Україні (інфографіка)

Кредит&Депозит
28076
Усі банки, окрім «Ощадбанку», є учасниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а відтак гарантії Фонду поширюються на їх вкладників.
Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.
“Відповідно до покладених законом обов’язків, Фонд у разі визнання банку неплатоспроможним та ліквідації банку, відшкодовує його вкладникам кошти за вкладами в межах гарантованої суми”, – ідеться в повідомленні.
Як зазначається, попри карантин, Фонд продовжує виконувати усі покладені на нього законодавством функції. Завдяки Автоматизованій системі виплат усі бажаючі можуть отримати гарантоване їм відшкодування.
Що таке гарантована сума:
  • це сума вкладу +%;
  • але не більше 200 тис. грн одній особі в одному банку, незалежно від кількості вкладів.
Де отримати гарантоване відшкодування:
  • звернутись до відділення одного з 11 банків-агентів разом з паспортом та ІНН та отримати кошти;
Випадки, коли вкладник має додатково звертатися до Фонду для отримання відшкодування:
  • у разі отримання відшкодування на правах спадщини;
  • у разі виявлення у банку-агенті невідповідності реквізитів документів вкладника (наприклад, через зміну паспорту, прізвища, ім’я, чи допущення помилки під час відкриття рахунку);
  • у разі спірних питань.
Добігає кінця термін ліквідації банків, які було визнано неплатоспроможними у 2014-2016 рр., але вкладники банків, процедура ліквідації яких поки ще триває, можуть отримати гарантоване відшкодування. Список банків, ліквідація яких триває, за посиланням.
Що має пам’ятати кожен вкладник банку в Україні (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Фонд гарантування вкладів розробив низку законодавчих ініціатив, мета яких – повернути кошти вкладникам 200+ та змусити акціонерів, пов’язаних з банком осіб і керівників банків відшкодувати заподіяні збитки.
  • Також раніше Фонд розробляв законопроект щодо підвищення граничного розміру гарантованої суми відшкодування за вкладами. Планувалось запровадження поетапного збільшення до 2027 року суми гарантованого відшкодування до 100 тис. євро в гривневому еквіваленті.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб змінив черговість виплат вкладникам, кошти яких залучалися банком з метою отримання відсотків за договорами, укладеними на індивідуальних умовах.
До речі, якщо ви вважаєте, що відсотки за вкладами в Україні не такі великі, переходьте за посиланням. Finance.ua допомагає заробляти більше на вкладах.

Отримати бонус до депозиту 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас