Обережнo, нова шахрайська схема на OLX — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обережнo, нова шахрайська схема на OLX

Особисті фінанси
719
Шановні клієнти!
Інформуємо Вас про те, що у мережі з’явилась нова схема шахрайства на OLX.
Вона полягає у тому, що шахраї під виглядом продавців користуються підмінними сайтами. Замість оригінального сайту OLX чи безпечного сервісу «Доставка з OLX» вони надсилають посилання на ідентичні шахрайські сайти через месенджер. Такі ітернет ресурси є точними копіями сайту ОLX.
Пам’ятайте! Пропозиція зайти на сайт OLX з посилання месенджера (Viber, WhatsApp, Telegram тощо) є майже гарантованою ознакою шахрайства.
Шахрайські операції здійснюються на легальних платіжних сервісах як кард2кард операції, синхронно із тим, як жертва вводить данні картки і банківські коди безпеки на шахрайському сайті. Коли жертва – покупець розуміє, що зробив неналежний переказ, зловмисниками реалізується другий етап шахрайства із т.з. «поверненням» втрачених коштів, і жертва втрачає кошти повторно.
Наразі кількість фішингових сайтів «під OLX» та суми збитків держателів платіжних карток від такого шахрайства продовжують зростати. За даними, підготовленими учасником Асоціації ЄМА – компанією ОLX, за такою схемою зловмисники викрали у держателів карток в лютому – 637 тис. грн., а вже в березні – 1 млн. 191 тис. грн. Суттєво зросла середня сума шахрайства – з 4 тис. грн. в лютому, до 7,8 тис.грн. в березні 2020р.
За матеріалами:
РВС Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас