Україна припинила імпорт електроенергії з Росії та Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна припинила імпорт електроенергії з Росії та Білорусі

Енергетика
1041
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ухвалила постанову, згідно з якою імпорт електроенергії з Росії та Білорусі обмежили до нуля.
Про це стало відомо під час засідання Комісії.
Зокрема, НКРЕКП доручила анулювати всі результати річних аукціонів, на яких розподілено пропускну здатність на 2020 рік в частині міждержавних зв’язків між Україною та державами, які не є учасниками Енергетичного Співтовариства, і відшкодувати кошти, сплачені за пропускну спроможність.
Також Комісія доручила обмежити до 0 МВт доступну пропускну спроможність, що буде пропонуватися на місячних і добових аукціонах в частині міждержавних зв’язків між Україною та державами, які не є учасниками Енергетичного Співтовариства.
“В умовах неконтрольованого поширення коронавірусу COVID-19 в державах, які не є учасниками Енергетичного Співтовариства, на політичний ризик виконання договірних зобов’язань з боку таких держав накладається ризик фізичної можливості виконання відповідних договірних зобов’язань, що пов’язано з достатньою кількістю працездатного персоналу забезпечує виробництво і передачу електроенергії”, – пояснили своє рішення в НКРЕКП.
Комісія вважає, що безпека поставок електричної енергії в короткостроковій перспективі, з огляду на ситуацію, пов’язану з поширенням коронавірусу, може бути порушена, що, в свою чергу, може призвести до неконтрольованих наслідків.
“З огляду на зазначене, НЕК Укренерго пропонується вжити тимчасових заходів, які в своїй сукупності призведуть до обмеження здійснення комерційних операцій з імпорту електричної енергії з держав, які не є учасниками Енергетичного Співтовариства”, – додали в Комісії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас