У КМДА підрахували, скільки заощадили кияни завдяки "газовій знижці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА підрахували, скільки заощадили кияни завдяки "газовій знижці"

Особисті фінанси
281
Протягом цього опалювального сезону кияни на гарячій воді та опаленні заощадили близько 1,5 млрд грн. В середньому економія столичної сім’ї за сезон теплопостачання становить 1600 грн завдяки дії так званій газовій знижці.
Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, передає офіційний портал Києва.
У грудні 2019 року постанова Кабміну №1082 дозволила теплопостачальним підприємствам, що використовують в якості основного палива природний газ, зменшувати нарахування за опалення і гарячу воду.
“Завдяки цьому кияни, яким тепло і гарячу воду поставляє комунальне підприємство “Київтеплоенерго”, протягом опалювального сезону заощадили близько 1,5 млрд грн … У порівнянні з базовим тарифом “Київтеплоенерго” кияни за послугу централізованого опалення в середньому заплатили на 25% менше, а за постачання гарячої води – на 23% менше”, – зазначив Пантелєєв.
Чиновник додав, що в Києві 90% житлових будинків оснащені будинковими приладами обліку, а нарахування проводять за показаннями цих лічильників. Для решти будинків нарахування проводять відповідно до формули, затвердженої постановою Кабміну, враховуючи температурний коефіцієнт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас