Мінінфраструктури ініціює другий проєкт з оновлення міського транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури ініціює другий проєкт з оновлення міського транспорту

Казна та Політика
400
Міністерство інфраструктури України ініціює новий проєкт “Міський громадський транспорт України ІІ” на 2020 рік спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).
Про це заявила заступник Міністра інфраструктури з європейської інтеграції Наталія Форсюк, повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.
“Міністерство інфраструктури звернулося до Європейського інвестиційного банку з пропозицією ініціювати в 2020 році новий проєкт “Міський громадський транспорт України II”, – сказала Форсюк.
За її словами, в рамках цього проєкту планується дати українським містам сучасний екологічний транспорт – оновити парки трамваїв, тролейбусів, електробусів, а також вагони метрополітену міських комунальних підприємств.
Наразі пропозиції органів місцевого самоврядування з 23 обласних центрів України вже відпрацьовані Мінінфраструктури та направлені на розгляд до ЄІБ. Містам південно-східного регіону України з населенням понад 100 тисяч термін подання заявок продовжено.
Зазначається, що те, які українські міста отримають фінансування для оновлення об’єктів інфраструктури, буде відомо вже через кілька місяців. Планується, що фінансова угода між Україною та ЄІБ (Проєкт «Міський громадський транспорт України II») на 200 млн євро буде підписаний і ратифікований Верховною Радою України до кінця 2020 року.
У Мінінфраструктури нагадали, що зараз в Україні активно реалізується перший проєкт “Міський громадський транспорт України” – фінансова угода між Україною та ЄІБ, ратифікована Законом України від 12.04.2017 № 2009 VIII.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас