У Мінекономіки попередили про наслідки коронавірусу для України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки попередили про наслідки коронавірусу для України (інфографіка)

Казна та Політика
1729
Пандемія коронавірусу, яка спровокувала зміну трендів розвитку світової економіки, а також карантин матимуть серйозні наслідки для економіки України.
Про це йдеться в коментарі Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
Як наголошується в огляді, пандемія вже призвела до істотного падіння цін на світових сировинних ринках (зокрема, нафти, газу і металів).
Все це матиме “серйозні наслідки для виробничої сфери та економіки в цілому, особливо в I півріччі 2020 року”, – йдеться в повідомленні.
Водночас, за даними Мінекономіки, за результатами лютого 2020 року падіння економіки України сповільнилося.
У Мінекономіки попередили про наслідки коронавірусу для України (інфографіка)
Інфографіка Мінекономіки
Так, скорочення зведеного індексу виробництва товарів і послуг з основних видів економічної діяльності (ЗІВ), склало 1,8% проти 2,6% в січні. Це сталося внаслідок поліпшення ситуації в основних видах економічної діяльності, в тому числі за рахунок додаткового дня в лютому 2020 року. Зокрема, спостерігалося зростання внутрішньої торгівлі і с/г виробництва, уповільнення падіння в промисловості і транспорті.
“Як результат, скорочення ВВП у січні-лютому оцінено Мінекономіки на рівні 0,2%. У лютому лише деякі підвиди окремих галузей почали відчувати негативний вплив поширення в світі COVID-19 (зокрема, металургія і авіатранспорт)”, – йдеться в огляді.
Згідно зі зміненим макропрогнозом, який підготувало Мінекономіки, а 29 березня затвердив Кабінет Міністрів, реальний ВВП України впаде в 2020 році на 4,8%, в той час як раніше очікувалося зростання на 3,7%.
У Мінекономіки попередили про наслідки коронавірусу для України (інфографіка)
Інфографіка Мінекономіки
Крім того, інфляція (грудень до грудня) зросте до 11,6% (очікувалося 5,5%), середня номінальна зарплата складе 10,7 тис. грн (очікувалося 12,5 тис. грн), безробіття зросте до 9,4% (прогнозувалося 8,1%).
Також прогнозується падіння експорту на 4,5% до 59,9 млрд доларів (очікувалося зростання на 7,8% до 68,6 млрд доларів), падіння імпорту на 10% до 68,2 млрд доларів (очікувалося зростання на 9,6% до 83,5 млрд доларів).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас