Єврокомісія прийняла пакет фінансових заходів для підтримки фермерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія прийняла пакет фінансових заходів для підтримки фермерів

Світ
322
Європейська комісія оголосила сьогодні про застосування заходів фінансової підтримки на адресу фермерських господарств та інших постачальників продовольства з метою підтримати їх в умовах фінансової кризи, викликаної коронавірусом.
Відповідне телевізійне звернення трьома мовами – англійською, французькою і німецькою – зробила в понеділок президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, повний текст звернення оприлюднено на мультимедійному порталі ЄС.
«Боротьба проти коронавірусу вражає всі сфери європейської економіки. Один із секторів, де ми не потерпимо ніякого переривання з буадь-яких умов – це продовольче виробництво. Незважаючи на ці складні часи, ми забезпечимо, щоб європейці продовжували отримувати доступ до продовольства високої якості. Саме тому з початку кризи ми вжили заходів для збереження руху товарів, включаючи продовольство, на загальному ринку. Для того, щоб сезонні працівники могли подорожувати в інші країни, щоб сіяти і збирати наші врожаї», – підкреслила президент Єврокомісії.
Вона зазначила, що в сучасних умовах європейські фермери потребують допомоги. Саме тому Єврокомісія оголосила сьогодні кілька заходів на їх підтримку.
«Ми дамо фермерам більше часу для оформлення заявки на прямі виплати та виплати на розвиток аграрного сектора. Незабаром ми збільшимо переваги таких виплат, щоб дати їм більше грошей для оплати власних рахунків. Ми також спростимо певні адміністративні вимоги для фермерів і для національних адміністрацій (країн-членів). Тому що в ці дні у них є більш невідкладні пріоритети, ніж заповнювати папери», – сказала Урсула фон дер Ляйєн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас