НБУ послабив вимоги до банків на час карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ послабив вимоги до банків на час карантину

Фондовий ринок
662
Національний банк України прийняв рішення, спрямовані на пом’якшення вимог до роботи банків під час дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусу.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
За даними прес-служби, на період дії карантину та обмежувальних заходів, НБУ дозволив керівникам і кандидатам на керівні посади банків і небанківських фінансових установ не проходити тестування. Проведення співбесід з кандидатами буде здійснюватися засобами відеозв’язку.
Крім того, в цей період банкам, небанківським фінансовим установам та іншим особам дозволяється не надавати в НБУ документи на паперових носіях за умови їх надання в електронному вигляді по електронній пошті (системи електронного документообігу) НБУ з накладенням на них кваліфікованого електронного підпису.
Також НБУ продовжив терміни введення вимог Положення № 97 “Про організацію процесу управління проблемними активами в банках”. Зокрема, на шість місяців продовжено термін розробки та затвердження банками стратегії управління проблемними активами та оперативного плану. Водночас, від банків вимагається в термін до 30 квітня 2020 р. розробити план роботи з непрацюючими активами і стягнути майно, визнаними банком станом на 1 березня 2020 року. Кінцевий термін повного впровадження вимог цього положення продовжено до 30 листопада 2020 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас