Стало відомо, хто купив «дочку» російського держбанку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, хто купив «дочку» російського держбанку в Україні

Фондовий ринок
2481
99% акцій «Промінвестбанку», який належав російському державному «Внєшекономбанку», придбала фінансова компанія «Фортіфай» за посередництва компанії «Альтана Капітал».
Про це свідчить рішення Київського апеляційного суду, у якому ці компанії оскаржують арешт, накладений на акції «Промінвестбанку».
Відповідним рішенням Київський апеляційний суд відмовив «Фортіфай» у скасуванні арешту. Відтак, компанія не може завершити угоду з купівлі «Промінвестбанку».
Кінцевим бенефіціаром «Фортіфай» є громадянин Фаткуллін Сергій, зареєстрований на Одещині.
5 березня в Україні примусово продали контрольний пакет акцій «Промінвестбанку» за 268,7 мільйона гривень. Продаж відбувся попри заборону, яку наклав Стокгольмський арбітраж. «Внєшекономбанк» («ВЕБ»), якому належав «Промінвестбанк», заявив, що вимагатиме стягнення з України компенсації за примусовий продаж банку.
Акції «Промінвестбанку» в Україні намагалися продати на вимогу Ігоря Коломойського та компаній, які йому належать. Так Коломойський намагається погасити заборгованість Росії за рішенням іншого міжнародного арбітражу у Гаазі, який присудив олігарху компенсацію за втрату активів під час анексії Криму Росією.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас