У МОЗ розповіли, хто з українців отримає повністю безкоштовне лікування від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ розповіли, хто з українців отримає повністю безкоштовне лікування від коронавірусу

Особисті фінанси
4680
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що за державні кошти будуть лікувати тільки тих пацієнтів з коронавірусною інфекцією, які перебувають у середньому та важкому стані.
У відповідь на питання глядача «Сніданку з 1+1» про те, яким чином забезпечуються ліками хворі на COVID-19 (всіма необхідними позиціями, чи окремими препаратами), які перебувають на стаціонарному лікуванні (з наявних фондів медичного закладу, змушені купувати самостійно або за допомогою родини), які лікуються амбулаторно (отримують від соціальних працівників за рахунок держави, змушені купувати самостійно), очільник МОЗУ відповів:
«На сьогоднішній день питання лікування, особливо середньої тяжкості і важких хворих – це те, що повинна виконувати держава. І ми зараз в терміновому порядку це переглядаємо. Переглядаємо пакети надання медичних послуг, медичних гарантій для того, щоб там був виділений Covid-19, щоб ми могли лікувати».
Також глядачка програми запитала у міністра, чому лікування covid-19 не безкоштовне, за які гроші лікуватись людям, які залишились без роботи? «Ми перш за все повинні говорити про лікування середньої важкості і важких хворих. Там де використовуються, зокрема, достатньо дорогі лікарські засоби. Держава буде брати це на себе», – відповів Степанов.
Раніше Міністерство охорони здоров’я України затвердило єдиний державний протокол лікування хворих на COVID-19.

Довідка Finance.ua:

  • Працівникам швидкої допомоги втричі збільшать оклади.
  • Доплати здійснюватимуться у період виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19.
  • Лікарям Києва забезпечили муніципальні надбавки до кінця року. Це передбачено внесеними Київрадою змінами до міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2020-2022 роки в частині фінансування поточного року.
За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас