Приватбанк подав до Коломойського і Боголюбова новий позов на $5,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк подав до Коломойського і Боголюбова новий позов на $5,5 млрд

Фондовий ринок
814
Державний Приватбанк подав новий позов до суду Кіпру з метою відшкодувати збитки в розмірі $5,5 млрд у зв’язку зі схемами, які мають ознаки шахрайства, відмивання грошей і які, як вважає банк, були реалізовані його колишніми власниками – Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. Про це повідомила пресслужба банку.
Також серед імовірних учасників схеми в ПриватБанку називають одну з колишніх посадових осіб фінустанови – Тимура Новікова, і дві кіпрські компанії – PrimeCap (Cyprus) Limited і Duxton Holdings Limited.
Вручення нового позову на Кіпрі відбулося 3 квітня після винесення судом наказу проти PrimeCap щодо збереження документів. Вручення позову іноземним відповідачам відбудеться належним чином.
Позов стосується двох серій транзакцій, які, як стверджують у банку, були незаконно здійснені в період між 2013 і 2016 роками за вказівкою його колишніх власників і за сприяння інших відповідачів.
Ці транзакції передбачали сплату величезних сум компаніям, які належали і/або контролювалися Коломойським і Боголюбовим, за кредитними договорами, які є несправжніми і жоден з яких не був погашений.
Такі транзакції включали схему, за якою $2,34 млрд були спрямовані кіпрській компанії, пов’язаній з колишніми власниками – Duxton Holdings Limited, шляхом перерахування траншами по $30 млн протягом чотирьох місяців ще в 2013 році.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас