Саудівська Аравія відкинула звинувачення РФ в атаках на сланцеву нафту, закликає до скорочень видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія відкинула звинувачення РФ в атаках на сланцеву нафту, закликає до скорочень видобутку

Енергетика
1254
Саудівська Аравія докорінно не згодна з російським трактуванням подій на нафтовому ринку в останній місяць.
Міністр закордонних справ Королівства принц Фейсал ібн Фархан ібн Абдалла, заяву якого наводить Держагентство Саудівської Аравії, спростував слова президента РФ Володимира Путіна на нараді щодо ситуації на енергоринку, з яких випливало, що Саудівська Аравія вийшла з угоди ОПЕК+ і наростила видобуток, одночасно запропонувавши ринку знижки, з метою позбутися сланцевого нафтовидобутку.
Голова МЗС заявив, що ця інформація повністю далека від правди, а також підкреслив, що не Королівство вийшло з угоди, а саме Росія, в той час як Саудівська Аравія і 22 інші країни намагалися переконати РФ здійснити подальші скорочення і продовжити угоду, але Росія не погодилася.
Міністр закордонних справ також підкреслив, що позиція Королівства щодо видобутку сланцевої нафти відома – вона є важливою частиною джерел енергії. За його словами, “Королівство також прагне до більшого скорочення видобутку і досягнення ринкового балансу, що відповідає інтересам виробників сланцевої нафти, всупереч заявам Росії і її бажанням тримати ціни низькими, щоб вплинути на видобуток сланцевої нафти”.
У світлі цього міністр висловив здивування з приводу фальсифікації фактів і сподівання на те, що Росія ухвалить правильні рішення на терміновій нараді, до якої Королівство закликало країни ОПЕК+ і групу інших країн, з метою досягнення справедливої угоди, яка відновить бажаний баланс на нафтових ринках, повідомляє агентство.
У свою чергу міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бен Сальман, пише агентство, відкинув заяву міністра енергетики Росії Олександра Новака, в якій говорилося, що саме Саудівська Аравія відмовилася продовжити угоду ОПЕК+, а також що вона зробила інші кроки, які негативно позначилися на нафтовому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас