Міжбанк: цінник НБУ стане основним орієнтиром для ринку по курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: цінник НБУ стане основним орієнтиром для ринку по курсу

Валюта
1394
У п’ятницю, 3 квітня ситуація на валютному ринку продовжить бути цікавою, хоча ми і не очікуємо вже дуже значних за сумами операцій. За нашими розрахунками сьогодні обсяги угод на міжбанку не перевищать $240 млн.
Як і раніше, основну роль у формуванні тренду по курсу гратимуть великі гравці і Нацбанк. А ось тут якраз і криється певна інтрига. Через карантин ділова активність в країні на мінімумі і на міжбанку чітко стало видно, що покупців все менше, а з продавцями – краще – тобто пропозиція при млявому попиті вже кілька днів переважає.
Це тисне на курс і Нацбанк навіть почав викуповувати надлишок долара на торгах. Вчора він це робив в межах 27,50 гривень, чим не дав курсу істотно просісти нижче цього порога. Сьогодні ситуація повторюється вже з самого ранку та в кінцевому підсумку цінник НБУ (а ми впевнені, що поповнення резервів його зацікавить і він вийде на ринок) – стане основним орієнтиром для ринку по курсу. За якою ціною викуповуватиме долар міжбанк – основне, що буде хвилювати сьогодні великих операторів.
З іншого боку – НБУ може дати ринку продовжувати тиснути долар і не виходити на торги, що створить передумови до рівня в 27-27,20 гривень за долар на міжбанку вже на початку наступного тижня.
Навіть “дочки” іноземних компаній, у яких зараз починається період перерахування дивідендів материнським компаніям (щомісяця в першій декаді місяця) своїм попитом поки не перекривають ту пропозицію, яка зараз ситуативно виникла на торгах через застій в економіці у зв’язку з карантином.
Тому інтриги дві: чи вийде НБУ (ми впевнені, що вийде) і якщо так, то за скільки викуповуватиме долар при інтервенції.
На момент завершення статті вже стало відомо, що НБУ вперше вийшов на торги і купив близько $50 млн за 27,39 гривень. Але на цьому поки закінчив і пішов з міжбанку. Ми впевнені, що це не останній вихід регулятора за сьогодні.
За прогнозом Finance.ua за рахунок підтримки долара з боку Нацбанку і викупів його на торгах – коридор по ньому сьогодні буде в межах 27,22-27,50 гривень.
За рахунок вчорашнього аукціону НБУ по продажу готівкового долара (продав з пропонованих ним $280 млн всього $241,5 млн і закрив цим всі виставлені заявки великих банків) – частково знижується ажіотаж і на готівковому ринку. У великих банках з видачею доларових вкладів стало трохи легше, але в невеликих – ця проблема ще зберігається.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,42 / 27,48
євро – 29,75 / 29,81
російський рубль – 0,3467 / 0,3477
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас