Чому Швеція без карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому Швеція без карантину

Світ
55452
Шведська влада вирішила дотримуватися стратегії вироблення колективного імунітету. Вчені сумніваються в ефективності такого експерименту.
Швеція стала однією з останніх європейських країн, яка почала вводити обмеження через пандемію коронавірусу. Влада країни відмовилася від жорсткого карантину, тому досі відкриті навіть школи.
Підхід Швеції до боротьби з коронавірусом відрізняється від прийнятого в більшості інших європейських країн, незважаючи на п’ять тисяч заражених і близько 300 смертей. Корреспондент.net розповідає подробиці.
Одна за одною всі країни світу йдуть на карантин, дотримуючись практично ідентичної стратегії боротьби з епідемією: ізоляція, максимальне обмеження пересувань як на кордоні, так і всередині країни; обмеження контактів між людьми.
Всі ці масштабні заходи значно б’ють по економіці і робляться з однією чіткою метою – виграти час, щоб врятувати систему охорони здоров’я від небезпечного і стрімкого краху.
Головний епідеміолог країни Андерс Тегнелл вважає, що більшість шведів повинні перехворіти на коронавірус, щоб у них сформувався колективний імунітет.
Відповідно до такого підходу, ізольовані повинні бути тільки люди з групи ризику, інші ж не повинні боятися зараження коронавірусом, щоб виробити колективний імунітет, який позбавить коронавірус ефективності в довгостроковій перспективі.
Преса називає дії влади Швеції “найбільшим у світі експериментом”. За повідомленнями вчених, вироблений імунітет у тих, хто перехворів, зберігається зовсім не довго, і повторне зараження можливе.
“Наша країна не може вводити драконівських заходів, які обмежили б цю епідемію і одночасно зруйнували б життя нашого суспільства”, – заявляє Тегнелл.

Довідка Finance.ua:

  • Що заборонено в Україні: перебування в громадських місцях без одягненої маски або респіратора;
  • переміщення групою з більш ніж двох осіб, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
  • перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;
  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності;
  • відвідування спортивних і дитячих майданчиків;
  • проведення всіх масових заходів, в яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас