Шмигаль розповів, куди спрямують 80 млн євро допомоги від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль розповів, куди спрямують 80 млн євро допомоги від ЄС

Казна та Політика
379
Європейський Союз виділяє Україні пакет допомоги у розмірі 80 млн євро. Це дасть змогу підтримати систему охорони здоров’я та економіку, зокрема, малі та середні підприємства, які найбільше постраждали від пандемії нового коронавірусу COVID-19.
Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі із послом ЄС в Україні Матті Маасікасом.
“Ми цінуємо готовність ЄС допомогти Україні у подоланні наслідків від COVID-19, незважаючи на надзвичайно складну епідемічну ситуацію у державах-членах ЄС. Вдячний послу ЄС в Україні за потужну підтримку. Зі свого боку Україна також готова підтримати ЄС. Це питання вже узгоджене з президентом Володимиром Зеленським. Україна – один з найбільших світових виробників медичного спирту. Зараз наші заводи працюють на повну потужність, і коли буде забезпечено внутрішній ринок, ми готові надавати цей ресурс для допомоги іншим країнам”, – сказав прем’єр.
Посол ЄС в Україні зі свого боку відзначив, що Кабмін своєчасно та ефективно діє на упередження поширення пандемії.
Під час зустрічі також йшлося про те, що Україні та Євросоюзу потрібно об’єднати координацію гуманітарної та міжнародної технічної допомоги. Зокрема, на базі Комісії з техногенної безпеки буде створено організаційний штаб, який визначить алгоритм подальшої роботи з міжнародними партнерами.
Також співпраця діятиме у напрямку допомоги підтримки регіонів у частині фінансування деяких заходів у боротьбі з COVID-19.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас