У березні Держбюджет недоотримав понад 10% доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У березні Держбюджет недоотримав понад 10% доходів

Казна та Політика
401
У березні Держбюджет отримав 87,9 млрд грн доходів при плані 98,1 млрд грн. З них недобір надходжень з податків і митниці – 8,8 млрд грн.
Про це повідомляє прес-служба Держказначейства.
Зазначається, що загальний фонд бюджету отримав на 9,4 млрд грн (10,7%) менше, ніж заплановано. Спеціальний фонд – на 0,8 млрд грн (7,8%) менше, ніж заплановано.
Експерти Центру аналізу суспільних фінансів і публічного управління Київської Школи Економіки зазначають, що ця динаміка гірша, ніж минулого місяця, проте набагато краща, ніж в січні.
“Це – значно гірша динаміка, ніж в лютому (що є очікуваним, з урахуванням введеного карантину). Зокрема, в лютому рівень невиконання плану з надходжень загального фонду склав всього 4.7%, причому план щодо спецфонду був перевиконаний на 8%. Водночас статистика березня набагато краща, ніж в січні. Тоді просідання із виконання бюджету склало 21,5% від плану”, – повідомляють експерти.
У цілому, з початку року недобір за доходами держбюджету становить вже -27,6 млрд грн., або 11,6% від плану.
“При збереженні такої динаміки і недобору до бюджету на рівні +/- 10 млрд грн на місяць, плани Мінфіну скоротити дохідну частину держбюджету на 115,9 млрд грн (згідно з останньою версією проекту змін до Закону про держбюджет) виглядають виправданими.
Разом з тим, експерти вважають, що з погіршенням динаміки, такого скорочення очікуваного плану з надходжень до бюджету може виявитися недостатньо.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас