Компанія Новинського не змогла домовитися про купівлю газового концерну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Новинського не змогла домовитися про купівлю газового концерну

Фондовий ринок
452
Британська нафтогазова компанія Regal Petroleum plc, що володіє активами в Україні, і ПрАТ “Науково-виробничий концерн “Укрнафтінвест” (UNI) не змогла домовитися з Bolaso Investments Limited про продаж концерну.
Про це йдеться в повідомленні Regal на сайті Лондонської фондової біржі.
“Regal Petroleum plc. заявляє, що оголошений 26 березня меморандум про взаєморозуміння щодо потенційного придбання “НПК “Укрнафтінвест” закінчився, отже — припинений. Сторони меморандуму не змогли досягти остаточної угоди про потенційне придбання UNI”, – йдеться в повідомленні.
Regal уточнила, що, відповідно до низки умов меморандуму, які набули чинності після закінченнюя терміну його дії і відсутності домовленості про купівлю, раніше внесений британською компанією депозит в сумі $0,5 млн підлягає поверненню.
Як повідомлялося, в червні 2019 року кіпрська компанія Pelidona Services Limited з групи “Смарт-Холдинг” депутата і бізнесмена Вадима Новинського збільшила свою частку в нафтогазовій компанії Regal Petroleum plc з активами в Україні до 82,65% з 54%, продавцями виступили компанії з групи EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука.
Нагадаємо, в листопаді 2019 року Regal Petroleum вступила в переговори про купівлю ПрАТ “Науково-виробничий концерн “Укрнафтаінвест”, яке володіє двома спеціальними дозволами на видобуток нафти і газу в Одеській області.
У січні 2020 року Антимонопольний комітет дозволив кіпрській компанії Lovita Investments Ltd В. Новинського опосередковано придбати понад 50% акцій ПАТ “Науково-виробничий концерн “Укрнафтінвест”, що володіє ліцензіями на розробку Білоліської та Алібейсько-Трапівської нафтогазових площ.
Pelidona Services Limited (Кіпр), яка входить до групи Вадима Новинського “Смарт-Холдинг”, збільшила свою частку в акціонерному капіталі нафтогазової компанії Віктора Пінчука Regal Petroleum plc, з 54% до 82,65%.
У березні 2019 року з’явилася інформація, що Віктор Пінчук скуповує акції британської нафтогазової компанії Regal Petroleum, яка має активи в Україні. Олігарх намагався купити Regal Petroleum ще в 2011 році.
Відзначимо, що Regal Petroleum заснована в 1996 році. Вона була підконтрольна компанії Smart Energy, що входить до групи “Смарт-холдинг” Вадима Новинського і розробляє родовища в Полтавській і Харківській областях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас