Холдинг Ахметова і Новинського закрив заводи в Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Холдинг Ахметова і Новинського закрив заводи в Італії

Фондовий ринок
1755
Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група «Метінвест» призупинила роботу двох своїх перекатних підприємств в Італії до 3 квітня 2020 року через пандемію вірусу COVID-19 і виконання вимог уряду Італії про припинення роботи металургійних підприємств країни.
Про це повідомила прес-служба компанії. Повідомляється, що італійські заводи групи Ferriera Valsider і Metinvest Trametal закриті до 3 квітня 2020 року. Очікується, що в період зупинки обсяг виробництва на цих заводах знизиться до 40 тисяч тонн. У разі продовження обмежень на італійських заводах і нестабільність на європейському ринку «Метінвест» прогнозує зниження виробництва і на своїх українських комбінатах – в першу чергу, на «Азовсталі».
Група розглядає можливість повної зупинки виробництва слябів на цьому комбінаті. Крім того, розглядається варіант зупинки доменної печі №3 на «Азовсталі» і перенесення запуску зупинених на капітальний ремонт доменних печей №4 на ММК імені Ілліча та №4 на «Азовсталі» (з квітня на травень).
У свою чергу комбінат «Запоріжсталь» не відкидає можливості перенесення запуску доменної печі №5 після планової реконструкції. Остаточні рішення про запуск печей в роботу будуть прийматися виходячи з наявності замовлень в квітні і актуальної світової ситуації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас