У Києві зріс попит на однокімнатні квартири (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві зріс попит на однокімнатні квартири (інфографіка)

Нерухомість
5188
Незважаючи на березневий карантин, попит на однокімнатні квартири за 3 місяці 2020 року порівняно з аналогічним періодом 2019 року зріс в середньому на 2,5-3%.
Про це розповіла директор з маркетингу багатофункціонального житлового комплексу Polaris Home&Plaza Анжеліка Саакян.
За її словами, в порівнянні з I кварталом минулого року обсяг продажів квартир на первинному ринку Києва і області практично не змінився, але зросла кількість придбаного житла в сегменті 1-кімнатних квартир.
А ось кількість проданих 3-кімнатних та багатокімнатних дещо знизилася.
“Жорсткі умови карантину призвели до невеликого спаду купівельної активності в період з 16 по 23 березня. Але саме 1-кімнатні квартири викликають стійкий інтерес у потенційних покупців: з початку року квартири площею 35-46 м2 склали до 70% від усього житла, що продається”, – зазначила Саакян.
За її даними, більше половини всіх однокімнатних квартир у споруджуваних житлових комплексах купується в перші 6-9 місяців від початку будівництва, коли ціна є найбільш прийнятною для покупця.
У Києві зріс попит на однокімнатні квартири (інфографіка)
“На сьогоднішній день збільшення попиту на 1-кімнатні квартири викликане очікуваним зниженням прибутковості депозитних вкладів більш ніж на третину, що змушує багатьох шукати альтернативні можливості для примноження накопичених коштів”, – підкреслила Саакян.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас