Гетманцев назвав розмір першого траншу МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев назвав розмір першого траншу МВФ

Казна та Політика
2809
Розмір першого траншу Міжнародного валютного фонду в межах нової кредитної програми може скласти 4 мільярди доларів.
Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев в ефірі «Радіо НВ».
«Насправді, ми отримали офіційний лист від МВФ про те, що є всі ці умови (ухвалення банківського та земельного законів. — Ред.) і якщо всі ці умови будуть виконані, то одразу ж кошти надійдуть в Україну, при чому — до державного бюджету. За нашими підрахунками, це повинно бути близько 4 мільярдів доларів», — повідомив Гетманцев.
Він зазначив, що відсоткова ставка за кредитом МВФ складає 2-3% річних, тому держава зацікавлена в отриманні цих коштів. Гроші від фонду мають піти до стабілізаційного фонду держави: їх витратять на заходи щодо протидії коронавірусу.

Довідка Finance.ua:

  • Зеленський раніше повідомляв, що розмір першого траншу МВФ може скласти 1,7-2 мільярди доларів, а розмір кредитної програми між МВФ та Україною має зрости з 5,5 мільярда доларів до 8 мільярдів доларів.
  • Кошти МВФ готовий перерахувати після того, як Україна виконає дві вимоги: ухвалить закон про ринок землі та банківський закон щодо неповернення націоналізованих банків колишнім власникам.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас