Кабмін розраховує заощадити 1,5 млрд гривень на урізанні зарплат чиновникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розраховує заощадити 1,5 млрд гривень на урізанні зарплат чиновникам

Казна та Політика
302
Кабінет Міністрів розраховує заощадити 1,5 млрд гривень за рахунок обмеження зарплат чиновників 10 розмірами мінімальної зарплати, або 47,2 тис. гривень, на час карантину.
Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив в ефірі телепередачі “Свобода слова” на телеканалі ICTV.
“Коли йшла дискусія в парламенті, яким методом підходити, ми рахували, яку суму виграє українське суспільство від подібних дій – скорочення заробітних плат чиновників. Так от, у тому випадку, який реалізований зараз, спільно з парламентом було відпрацьовано, абсолютна сума вийшла більшою, яка також спрямована до Фонду на боротьбу з коронавірусом. Тобто це джерело, яке дало понад 1,5 млрд гривень, які кладуться у фонд боротьби з коронавірусом, державний фонд”, – сказав Шмигаль.
Раніше він повідомив, що Кабмін пропонує до кінця 2020 року скоротити наполовину зарплату чиновникам, які отримують понад 47 тис. гривень, і зменшити на 30% зарплату і винагороду керівникам і членам наглядових рад держпідприємств і держкомпаній.
Водночас у внесеному Кабміном до Верховної Ради законопроєкті про зміни до держбюджету на 2020 рік передбачено з 1 квітня і до завершення карантину обмежити зарплату і грошове забезпечення працівників бюджетних установ 10 розмірами мінімальної зарплати, або 47,2 тис. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас