У США схвалили тест, який виявляє коронавірус лише за 5 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США схвалили тест, який виявляє коронавірус лише за 5 хвилин

Світ
818
У США компанія Abbott Laboratories представила експрес-тест на коронавірус, який може визначити, чи заражена людина, всього за 5 хвилин.
Як запевняють розробники, новий прилад може використовуватися в будь-яких медичних установах, повідомляє Los Angeles Times.
“Виробник медичного обладнання планує поставляти 50 тисяч тестів на день, починаючи з середи”, — зазначив Джон Фрелс, віце-президент з досліджень і розробок в Abbott Diagnostics.
Зазначено, що молекулярний тест шукає ті фрагменти генома коронавірусу, які можна швидко виявити. За словами Фрелса, ретельний пошук, щоб остаточно виключити інфекцію, може зайняти до 13 хвилин.
Відомо, що компанія Abbott вже отримала дозвіл на екстрене використання від управління з контролю за продуктами і ліками США “для використання уповноваженими лабораторіями та установами по догляду за пацієнтами”.
Як зазначається, США щосили намагалися надати достатньо тестів для виявлення вірусу, навіть незважаючи на те, що спалах загрожує охопити лікарні в Нью-Йорку, Каліфорнії, Вашингтоні та інших штатах.
“Це дійсно надасть величезну можливість особам, які здійснюють повсякденний догляд, яким необхідно діагностувати безліч інфекцій, подолати розрив з нашим тестуванням”, – заявив Фрелс, зазначивши, що медзаклад зможе швидко отримати точний результат.
Як повідомляється, при проведенні тесту береться мазок з носа або задньої частини горла. Після цього отримані фрагменти змішуються з хімічним розчином, що руйнує вірус і вивільняє його РНК. Далі отримана суміш вводиться в систему ID Now – невелику коробку вагою трохи менше ніж 7 фунтів (3,18 кг).
В цілому система заснована на технології, яка дозволяє ідентифікувати і посилювати окремі послідовності генома коронавірусу.
Технологія заснована на платформі Abbott ID Now, яка була розроблена в штаті Іллінойс і на сьогоднішній день є найбільш поширеним тестом при наданні медичної допомоги в США. Сьогодні цей тест широко застосовується медиками для виявлення грипу, фарингіту і респіраторно-синцитіального вірусу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас