Рада підтримала у першому читанні "антиколомойський" законопроєкт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підтримала у першому читанні "антиколомойський" законопроєкт

Казна та Політика
1252
Верховна Рада прийняла в першому читанні так званий «антиколомойський» законопроект.
За проголосувало 267 нардепів.
Ним пропонується передбачити, що суди не можуть ухвалювати рішення, які приведуть до зупинки розпочатої процедури виведення неплатоспроможного банку з ринку або його ліквідації. Згідно із законопроєктом, колишні і нинішні власники банків, права яких були порушені через незаконний акт НБУ, Фонду гарантування, Мінфіну, Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку або рішення Кабміну, можуть отримати відшкодування збитків тільки в грошовій формі. У законопроєкті також зазначено, як ця сума буде розраховуватися.
Ухвалення «антиколомойського» законопроєкту та проєкту закону про ринок землі є умовою отримання Україною нової програми МВФ. Президент Володимир Зеленський повідомив, що після виконання умов Фонду Україна протягом 15 днів отримає перший швидкий транш на $1,75−2 млрд відразу в бюджет країни.

Довідка Finance.ua:

  • Урядовий законопроєкт №3260 “Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності” підтриманий Комітетом Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас