Через коронавірус у США виник дефіцит золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через коронавірус у США виник дефіцит золота

Банківські метали
1206
Через пандемію короновірусу в США виник дефіцит золотих злитків і монет у вільному продажу.
Про це пише газета The Wall Street Journal (WSJ).
За інформацією видання, дилери розпродали всі запаси золота або тимчасово закрилися, а великий Швейцарський фінансовий конгломерат Credit Suisse Group AG, що відливає золоті злитки з 1856 року, попросив покупців “не обтяжувати себе зверненнями”.
Банкіри з Волл-стріт звернулися за допомогою до Королівського канадського монетного двору. Той у свою чергу вже зіткнувся з “безпрецедентно” збільшеним попитом на золоті злитки, розповіла виданню представник установи Аманда Берньє. За її словами, ситуація ускладнена тим, що частина співробітників тимчасово не працює з метою запобігання поширенню короновірусу нового типу SARS-CoV-2.
Золотий резерв США, який не витрачається для збуту на вільному ринку, зберігається на військовій базі Форт-Нокс в штаті Кентуккі і у Федеральному резервному банку Нью-Йорка, вказує WSJ.
У разі нестачі золота ділові люди в США зазвичай поповнюють запаси в Лондоні, де зберігається понад 8,2 тис. тонн дорогоцінного металу. Його доставляли в Нью-Йорк партіями в сейфах на пасажирських літаках. Але через пандемію коронавірусу припинені майже всі міжнародні пасажирські перевезення. Це призвело також до припинення видобутку дорогоцінних металів В Перу і Південній Африці.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас