Huawei представила конкурента Google Assistant та Siri (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei представила конкурента Google Assistant та Siri (відео)

Технології&Авто
864
Компанія Huawei на останній презентації, яка відбулася в четвер 26 березня, показала не лише нові ґаджети – в портфоліо вендора також з’явилися нові програмні рішення.
Під час анонсу компанія розповіла про головні функції та перспективи розвитку власного віртуального помічника Celia, який став альтернативою Google Assistant.
Голосовий помічник, китайська версія якого раніше дебютувала під назвою XiaoYi, здатний виконувати низку корисних функцій:
  • він вміє перевіряти інформацію про погоду;
  • здійснювати телефонні дзвінки;
  • відправляти текстові повідомлення;
  • виступає в ролі перекладача в режимі реального часу.
Зараз віртуальний асистент здатний спілкуватися англійською, французькою та іспанською мовами і доступний в шести країнах: Франції, Великобританії, Іспанії, Мексиці, Чилі та Колумбії.
Для активації англомовної версії програми досить вимовити Hey Celia або утримувати кнопку включення живлення протягом однієї секунди. Пізніше географія сервісу і список підтримуваних мов будуть розширені і на інші регіони.
Голосовий помічник Huawei в складі прошивки EMUI 10.1 буде інтегрований в нові флагмани Huawei P40 і Huawei P40 Pro. Лінійку смартфонів Huawei P40 представили офіційно: характеристики та ціна з черговим оновленням, дата релізу якого буде оголошена пізніше.
На додаток до віртуального асистента компанія продовжує розвивати власний магазин програмного забезпечення AppGallery в якості альтернативи сервісів Google.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас