Нацбанк про "коронавірусну кризу": Ситуація за участю МВФ є керованою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк про "коронавірусну кризу": Ситуація за участю МВФ є керованою

Казна та Політика
499
Співпраця з МВФ допоможе Україні пройти “коронавірсну кризу” і протистояти їй шляхом збільшення дефіциту бюджету.
Про це на брифінгу сказав заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.
“Уже зараз ніхто не може заперечувати, що коронавірус став серйозним викликом для світової економіки, він дійсно змінив економічний ландшафт. Зараз ми бачимо, що ділова активність скорочується в усіх країнах, ця криза зачіпає всіх.
Ми бачимо, що всі країни світу вживають заходів, щоб підтримати економіку. Робити макроекономічні прогнози, коли ситуація ще не визначена, дуже складно”, – зазначив Сологуб.
“Багато дій на підтримку економіки уряд України, і центробанк почали робити навіть раніше, ніж інші країни. Економіка України підійшла до кризи не в гіршому стані порівняно з кризою 2008 року. В НБУ є резерви, які він використовує для згладжування коливань гривні, наша фіскальна ситуація є досить прийнятною.
У нас малий дефіцит бюджету, співвідношення держборгу до ВВП значно знизилося. Іншими словами, Україна може собі дозволити досить активну макроекономічну політику з протидії кризі”, – додав він.
“Співпраця з МВФ допоможе Україні пройти цю кризу і допоможе, в принципі, протистояти цій кризі шляхом збільшення дефіциту бюджету. Ситуація за участю МВФ є керованою”, – зазначив Сологуб.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас