Американський фінансист заробив велику суму на падінні фондових ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський фінансист заробив велику суму на падінні фондових ринків

5302
Жодна людина в світі не отримала стільки користі від наслідків пандемії, як американський інвестор Білл Екман. Притім що в березні світові біржі втратили до 20%, хедж-фонд Екмана опинився в 8-відсотковому плюсі.
Spiegel розповів історію неймовірно вдалої оборудки засновника і СЕО хедж-фонду Pershing Square Capital.
Відомий своєю агресивністю і жадібністю американський фінансист Вільям Екман раніше зробив гігантську ставку на обвал фондового ринку і заробив $2,6 млрд.
Останні кілька років він скуповував великі компанії і тиснув на них, вимагаючи скорочення витрат, збільшення маржі і синергії для забезпечення різкого зростання цін на акції.
Наскільки велика його жадібність, настільки і продумані і виважені його дії. Керованість ризиків втрат завжди супроводжує всі його угоди.
Передбачаючи шатдаун світової економіки, оцінивши рівень ризиків дефолту компаній за кредитами, Екман всього за $27 мільйонів купив спеціальні документи зі страхування корпоративних кредитів. І, як бачимо, не прогадав.
«Хеджування було практично без ризику, – сказав Екман в інтерв’ю CNBC. – Якби світ залишався стабільним, ми втратили б 25 мільйонів доларів. Якщо ні, то ці хеджі захистили б весь наш портфель».

Довідка Finance.ua

  • Вільям Екман походить із Нью-Йоркської династії в сфері нерухомості. Після вивчення історії та економіки в Гарварді він почав інвестиційну кар’єру.
  • Його статки оцінюються в $1,7 мільярда.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас