Ринок хмарних технологій в Україні в 2020 р. зросте мінімум на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок хмарних технологій в Україні в 2020 р. зросте мінімум на 10%

Фондовий ринок
305
Ринок хмарних технологій в Україні в 2020 році зросте мінімум на 10% в порівнянні з очікуваними результатами 2019 року (близько $30,1 млн), повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” генеральний директор українського хмарного оператора компанії GigaCloud Артем Коханевич.
“Загалом прогнозуємо зростання ринку в 2020 році на рівні 10% в порівнянні з 2019 роком в доларовому вираженні. Але рівномірним це зростання не буде. У “мінус” спрацює падіння економіки і ВВП, курсу гривні і зниження споживання деякими існуючими клієнтами. В “плюс” – нові проекти, адже інвестувати у власні ЦОД і обладнання зараз будуть тільки найвідважніші”, – сказав він.
За словами Коханевича, найбільш актуальними в період кризи будуть послуги IaaS (інфраструктура як сервіс) і SaaS (ПЗ як сервіс). IaaS дозволяє в найкоротші терміни як різко наростити, так і скоротити обсяг споживаних послуг. SaaS дозволяє максимально швидко отримати рішення для конкретного завдання.
“Наприклад, зараз сильно зріс попит на сервіси, які допомагають організувати віддалену роботу співробітників. Саме зараз стають остаточно зрозумілими переваги хмарних сервісів для тих, чий бізнес пов’язаний з доставками, віддаленою роботою тощо, кому потрібно обробити підвищений попит, важливо швидко відреагувати на зміну кон’юнктури і отримати доступ до збільшених ресурсів”, – підкреслив гендиректор GigaCloud.
За словами Коханевича, для компаній, які вирішать “заморозити” свою діяльність на період карантину, хмари дають можливість зберегти оборотні кошти, зменшивши обсяг інфраструктури і, як наслідок, розміри платежів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас