В Україні подорожчали продукти харчування: які і на скільки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні подорожчали продукти харчування: які і на скільки

Особисті фінанси
2968
Споживчі ціни на основні продукти харчування в Україні в січні-лютому 2020 року збільшилися на 2,4% порівняно з аналогічним періодом 2019 року.
Про це свідчать дані моніторингу цін на основні продукти харчування департаменту агрополітики Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
Зокрема, ціни на хліб і хлібопродукти в січні-лютому поточного року зросли на 8,5% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, макаронні вироби – на 2,6%, цукор – на 0,7%. Рослинна олія подешевшала на 2,1%. М’ясо і м’ясні продукти подорожчали на 2,6%, а риба і продукти з риби – на 3,1%. Водночас ціни на яйця зменшилися на 21,5%.
Також за два місяці 2020 року подорожчало вершкове масло – на 6,1%, сир і м’який сир – на 6,5%, молоко – на 6%. Фрукти в Україні подорожчали на 12,7%, а овочі подешевшали на 12%. Крім того, ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби в січні-лютому цього року зросли на 12,3%.

Довідка Finance.ua:

  • Споживча інфляція в Україні в лютому 2020 року в річному вираженні – порівняно з лютим 2019 року – склала 2,4%, сповільнившись з 3,2% у січні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас