В Україні подорожчали продукти харчування: які і на скільки


В Україні подорожчали продукти харчування: які і на скільки

Споживчі ціни на основні продукти харчування в Україні в січні-лютому 2020 року збільшилися на 2,4% порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

Про це свідчать дані моніторингу цін на основні продукти харчування департаменту агрополітики Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Зокрема, ціни на хліб і хлібопродукти в січні-лютому поточного року зросли на 8,5% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, макаронні вироби – на 2,6%, цукор – на 0,7%. Рослинна олія подешевшала на 2,1%. М’ясо і м’ясні продукти подорожчали на 2,6%, а риба і продукти з риби – на 3,1%. Водночас ціни на яйця зменшилися на 21,5%.

Також за два місяці 2020 року подорожчало вершкове масло – на 6,1%, сир і м’який сир – на 6,5%, молоко – на 6%. Фрукти в Україні подорожчали на 12,7%, а овочі подешевшали на 12%. Крім того, ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби в січні-лютому цього року зросли на 12,3%.

Довідка Finance.ua:

  • Споживча інфляція в Україні в лютому 2020 року в річному вираженні – порівняно з лютим 2019 року – склала 2,4%, сповільнившись з 3,2% у січні.
  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

  • !

    Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на агентство "УНІАН", в будь-якому вигляді суворо заборонено.

Дивись також
Сервіс підбору кредитів
  • Надішліть заявку
  • Дізнайтесь про рішення банку
  • Підтвердіть заявку та отримайте гроші
грн
Замовити кредит онлайн
В Контексті Finance.ua