У МОН роз'яснили строки завершення навчального року в школах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОН роз'яснили строки завершення навчального року в школах

Казна та Політика
3906
У Міністерстві освіти пояснили строки завершення навчального року в школах у зв’язку із запровадженням карантину в Україні.
Про це повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.
За її словами, відповідно до Закону “Про освіту” навчальний рік в Україні завершується 1 липня.
“Міністерство освіти розробило кілька сценаріїв, які можливі, враховуючи ситуацію з коронавірусом. Очікуємо, що карантин завершиться 24 квітня. Але ми розуміємо, що можуть бути різні варіанти. Якщо буде можливість продовжити навчання в школах в цьому навчальному році, то в травні або в червні ми повернемося за шкільні парти, знайдемо час обробити той матеріал, який ми подаємо зараз дистанційно і підбити підсумки. Ми можемо говорити зараз про те, що навчальний рік в Україні закінчиться так, як передбачено законодавством – це 1 липня”, – заявила Мандзій.
Коли коли відбудеться ЗНО-2020 – після 20-х чисел червня.
За словами Мандзій, навчальний рік в Україні закінчиться так, як передбачається чинним законодавством, а зміни передбачені тільки для випускників 11 класу.
“Для них (випускників 11 класу – ред.) закінчиться тоді, коли наші випускники отримають документ про освіту”, – пояснили в Міносвіти.
Два варіанти розвитку подій. За умови повернення дітей в школи в травні пробне ЗНО відбудеться в травні, а основне – після 20-х чисел червня. А якщо школярі вийдуть на очне навчання в червні, то пробне ЗНО організують до початку основної сесії, тобто, до кінця червня.

Довідка Finance.ua:

  • У столиці на карантин закрили школи з 13 березня. Кабмін продовжив карантин на 30 днів у зв’язку з пандемією коронавірусу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас