Реакція на продовження карантину: 23% компаній зменшуватимуть зарплату (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реакція на продовження карантину: 23% компаній зменшуватимуть зарплату (інфографіка)

Фондовий ринок
5470
Кабмін 25 березня прийняв рішення до 24 квітня продовжити карантин та запровадити режим надзвичайної ситуації на всій території України. 48% компаній через карантин уже зафіксували від 20 до 50% втрат від доходів, ще 16% прийняли рішення про зміну заробітної плати персоналу.
Про це свідчать результати опитування Європейської Бізнес Асоціації.
“Очевидно, зупинка економічної активності вже впливає як на окремі бізнеси, так і на економіку в цілому, що в перспективі може позначитись і на благополуччі населення. А якщо жорсткі обмежувальні заходи триватимуть ще місяць, то найпесимістичніші прогнози можуть виявитись ще дуже навіть оптимістичними. Адже запас міцності в компаній починає закінчуватись, а у малого бізнесу – його немає вже. Тому разом з порятунком життів варто думати й про порятунок економіки”, – прокоментувала виконавчий директор Європейсько Бізнес Асоціації, Анна Дерев’янко.
Реакція на продовження карантину: 23% компаній зменшуватимуть зарплату (інфографіка)
Так, за попередніми оцінками, базовим прогнозом наслідків карантину є скорочення ВВП країни на 4%, а за менш оптимістичного сценарію падіння може скласти до 9%.
Як зазначається в тексті дослідження, вже сьогодні очевидно, що варто робити зважені та конструктивні кроки, адже через місяць це буде робити пізно. За непрацюючої економіки питання зайнятості населення, здійснення необхідних виплат і допомог та навіть медичне забезпечення можуть опинитися під загрозою. Крім того, сотні тисяч людей ризикують залишитися без роботи.
“Бізнес-спільнота закликає владу діяти зважено та приймати рішення з урахуванням довгострокових економічних наслідків. Адже вартість зупинки економіки через кілька місяців може мати руйнівні наслідки для всього населення, за оцінками експертів, навіть гірші, ніж сама пандемія, і знадобляться роки, аби її відбудувати”, – йдеться у заяві ЄБА.

Довідка finance.ua:

  • За результатами опитування дослідницької компанії Градус, за умов жорсткого карантину 57% українців фінансово зможуть витримати не більше чотирьох тижнів, 6,9% мають заощадження на кілька днів, 6,3% – на півроку або більше.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас