Чи будуть контролювати самоізоляцію українців за допомогою телефонів: коментар мобільних операторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи будуть контролювати самоізоляцію українців за допомогою телефонів: коментар мобільних операторів

Фондовий ринок
2760
Раніше заступник міністра внутрішніх справ допустив можливість контролю дотримання громадянами умов карантину через моніторинг мобільних мереж.
«Київстар» заявляє, що не відстежує абонентів, але готовий допомогти Мінцифри неперсоніфікованою інформацією.
«Vodafone Україна» заявив, що не передає дані абонентів за межі компанії навіть в умовах карантину.
«Київстар». Компанія зазначає, що не відстежує абонентів. Всі аналітичні моделі з використанням великих даних будуються на базі неперсоніфікованих і зашифрованих даних. «Київстар» дотримується законів України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних. Зараз «Київстар» звернувся до Міністерства цифрової трансформації з пропозицією допомогти інформацією, яка може бути корисна для виявлення потенційних осередків поширення вірусу COVID-19 і для більш точного розподілу медичних ресурсів», – сказано в повідомленні.
Пропозиція міністерству включає в себе надання алгоритмів, які дозволяють визначити кількість абонентів, які приїхали з-за кордону, і їхні можливі географічні контакти, і неперсоніфіковані дані про споживання мобільного та інтернет-трафіку, які можуть опосередковано свідчити про певні поведінкові тренди і звички користувачів, в тому числі можуть свідчити про кореляцію між переміщенням населення і випадками зараження.
Vodafone. Інший оператор мобільного зв’язку – компанія «ВФ Україна», що працює під брендом Vodafone, заявила, що не передає дані своїх клієнтів за межі компанії навіть в умовах карантину.
«Ми в жодному разі не передаємо дані наших клієнтів за межі компанії, оскільки захист персональних даних наших клієнтів – один з ключових пріоритетів Vodafone. Ми дотримуємося українського законодавства і жорстких міжнародних стандартів групи, які є обов’язковими для всіх країн світу, де працює Vodafone», – сказано в повідомленні. В компанії висловили готовність ділитися знаннями і досвідом в аналітиці даних для розробки моделі, яка дозволить оперативно і ефективно реагувати на загрози під час пандемії коронавірусу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас