Роз'яснення щодо відсутності штрафів за несвоєчасне погашення кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роз'яснення щодо відсутності штрафів за несвоєчасне погашення кредитів

Особисті фінанси
37
Як відомо, Верховна Рада України скасувала штрафи та пеню за прострочення платежів за споживчим кредитом. Це означає, що якщо у вас виникли труднощі з погашенням кредиту, банк:
Не нараховуватиме штрафу чи пені за прострочення платежу у період з 1 березня до 30 квітня;
Не застосовуватиме санкцій у вигляді штрафу чи підвищеної відсоткової ставки у разі невиконання зобов’язань за користування споживчим кредитом в період з 1 березня до 31 травня.
Водночас ухвалений закон не звільняє позичальників від обов’язків:
Виплачувати кредит;
Сплачувати проценти за користування кредитом;
Сплачувати комісії та інші платежі, передбачені кредитним договором (за винятком неустойки та штрафних санкцій);
Виконувати інші грошові та негрошові зобов’язання за кредитним договором (наприклад, щорічне страхування предмету іпотеки/застави, укладення інших договорів страхування, надання доступу для перевірки (огляду) предмету застави, подання до банку необхідних документів тощо).
Дія цього закону розповсюджується на всі види споживчих кредитів, в тому числі кредитів на авто та іпотечні кредити. Повідомляємо, що Кредобанк розробляє програму кредитних канікул для позичальників, яка буде доступна найближчим часом. Слідкуйте за оновленнями на офіційному веб-сайті банку та у соціальних мережах. Також можете ознайомитись з деталям закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас