У Німеччині люди похилого віку залишаються без догляду через масовий виїзд заробітчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині люди похилого віку залишаються без догляду через масовий виїзд заробітчан

Світ
4094
Німеччину масово покидають мігранти зі Східної Європи. Незабаром до 200 тисяч німців, які потребують догляду, залишаться наодинці зі своєю бідою.
Про це повідомляє інформагентство ARD.
За словами директора Асоціації працівників з догляду на дому та сестринської справи (VHBP) Фредеріка Сібома, на Великдень і після нього обслуговувати хворих на дому будуть одиниці. Через брак місць у лікарнях, засобів індивідуального захисту і схильність людей похилого віку до інфікування забрати їх до медустанов поки не бачиться можливим.
 
«Ми очікуємо, що з Великодня від 100 до 200 тисяч людей позбудуться індивідуального догляду», – заявив Сібом.
У Німеччині ще недавно було близько 300 тисяч працівників з догляду на дому. З них 90% працювали «в чорну» і заробляли від 800 до 1500 євро на місяць.
Такі цифри навів кельнський дослідник з сестринської справи Майкл Ісфорт. «Працівники з догляду дуже важливі для країни, і не має значення, працюють вони легально чи нелегально, – пояснює Ісфорт. – Тому що тільки вони стабілізують систему тривалого догляду за хворими в Німеччині.
У зв’язку з цим Асоціація VHBP закликає федеральний уряд сприяти іноземним громадянам в отриманні дозволу на перебування в Німеччині з метою догляду за літніми і хворими людьми.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас