Банки найближчими днями зможуть поповнити свої каси готівковим доларом - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки найближчими днями зможуть поповнити свої каси готівковим доларом - НБУ

Валюта
1409
Українські банки найближчими днями зможуть поповнити свої каси готівковим доларом. Партія доларових банкнот повинна незабаром надійти в Україну, після чого НБУ проведе чергову операцію з обміну готівкової валюти на безготівкову. “Хороша новина – найближчими днями банки зможуть поповнити свої каси готівковим доларом.
Партія банкнот повинна незабаром надійти в Україну, після чого Національний банк проведе чергову операцію з обміну готівкової валюти на безготівкову”, – сказано в повідомленні. Крім того, в НБУ висловили сподівання на продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом і укладення нової програми фінансування, яка стане сигналом продовження реформ в Україні.
На українському валютному ринку два тижні спостерігався підвищений попит на валюту, викликаний погіршенням настроїв учасників ринку через поширення в світі коронавірусу, проте вже під кінець минулого тижня ажіотаж на валютному ринку почав падати, оскліьки українці продали валюти більше, ніж купили. 24 березня Нацбанку вперше за останні кілька тижнів не довелося проводити інтервенції з продажу валюти на міжбанківському валютному ринку для згладжування надмірних курсових коливань, тоді як раніше регулятор продавав по 50-300 мільйонів доларів щодня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас